Wij zijn een gespecialiseerd bedrijf met alles wat met water te maken heeft.

Te weinig water, wij kunnen u adviseren welke pomp of complete installatie voor u de beste keus is.
Te veel water; ook dan hebben wij een breed scala aan dompelpompen in ons assortiment.
Waterzuiveren; heeft u een groene vijver, zwemvijver of zwembad, bij ons bent u aan het juiste adres voor oplossingen.
Fonteintechniek; vindt zijn weg in de grotere waterpartijen zoals stadsparken, golfbanen, bedrijf- kantoorgebouwen, kunstwerken etc.

Pompen en beregening

Al vanaf 1975 zijn wij actief op het gebied van pompen en beregening. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u natuurlijk een goed advies geven. 
Welke pomp voor u geschikt is, welke sproeiers te gebruiken, leidingsysteem en alles wat bij een beregening installatie komt kijken.

Beregening van uw tuin kan op verschillende manieren, zowel boven als ondergronds,handmatig of volledig automatisch. Water kan betrokken worden van het waterleidingnet, dit geeft echter wel beperkingen in het aantal te plaatsen sproeiers vanwege drukverlies en wateropbrengst. Ook dient u er rekening mee te houden dat “waterleiding-water” niet goedkoop is en in de toekomst alleen maar duurder wordt.

Indien mogelijk gaat onze voorkeur  dan ook uit naar bron-water. In samenwerking met enkele gespecialiseerde bedrijven kunnen wij een puls laten plaatsen , waarbij de grote en diepte afhankelijk is van de gevraagde hoeveelheid water, de toestroming en de pompkeuze ( bronpomp of droog opgesteld )

Om een goed beregeningsplan op te zetten is een tuintekening op schaal een vereiste. Vanaf deze tekening worden de sproeiers ingetekend, eventueel in sectoren opgesplitst en de bijbehorende pomp keuze gemaakt. Leiding systemen kunnen worden uitgevoerd in PVC of PE-slang.

Sproeiers zijn van het merk Rainbird er is keuze tussen bovengronds of pop-up. Deze laatste komen door de waterdruk bovengronds en verdwijnen weer zodra het systeem uitgezet wordt. Afhankelijk van het te besproeien gebied, gazon, border etc. wordt een keuze gemaakt uit nevelaars of turbinesproeiers.

Om het systeem helemaal compleet te maken kan het ook volautomatisch geleverd worden, hiervoor wordt een beregeningscomputer geplaatst die de elektrische magneetkleppen bedient. Besproeiingstijden, starttijden en aantal dagen per week kunnen hierop ingesteld worden, waarna het systeem volledig automatisch zal gaan beregenen, ideaal voor vakanties etc. Een regenvoeler zorgt ervoor dat automatisch een cyclus overgeslagen wordt bij regenval zodat er geen overbodige beregening plaats vind.

Omdat kwaliteit hoog in ons vaandel staat maken wij uitsluitend gebruik van kwalitatief hoogstaande producten of het nu gaat om de pomp, sproeier, leidingen of hulpstukken.
Wij staan er garant voor dat een installatie ook na vele jaren gebruik  goed functioneert en bij eventuele problemen de onderdelen te vervangen zijn.

Waar kunnen wij u nog meer van dienst zijn: paardrijbak- en/of weideberegening, beregening voor sportvelden en tennisbanen, stofbestrijding, dak-koeling, drukverhoginginstallaties etc.

Vijvers

Vanaf 1990 hebben wij ons ook gespecialiseerd op het gebied van vijvers, fonteinen en toebehoren, en hebben wij het dealerschap gekregen van het bekende merk Oase.
Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een 5 sterren dealer van Oase!

Wij kunnen u adviseren welke vijverfolie te gebruiken, fonteinpomp of een beeklooppomp, complete filterinstallatie, verlichting etc.

Vijverfolie: PVC, rubber (EPDM) en 3D-folie

Onze pvc folie is een eerste keus folie in de breedte maten 2 - 4 - 6 - 8 mtr. 
Leverbaar per rol of op afgepaste lengte. Pvc-folie wordt meestal gebruikt voor de kleinere natuur vijver.
Rubber of EPDM-folie kenmerkt zich door een lange levensduur, is oersterk, heeft een rekbaarheid van 400% en is gemakkelijk te verwerken.
Standaard maatvoering is 4,5 - 6 - 7,5 - 9 meter breed.
De rubberfolie is leverbaar als rol of op afgepaste lengte. Afwijkende maten kunnen als 2-D geleverd worden. 

Voor het mooiste resultaat in een strakke vijver wordt gebruik gemaakt van 3D-folie. 
Na inmeting van de vijverbak,u levert zelf de maten aan, maar dit kan ook door ons worden verzorgd , aan de hand van de afmetingen wordt met behulp van ons computerprogramma een prijs voor de folie berekend. Vervolgens word er in de fabriek een 3 dimensionale foliezak geprepareerd. 

Zwemvijvers

Zwemmen in natuurvijver zonder chloor!

Een natuurlijke zwemvijver wordt vaak als folievijver aangelegd. De vijver heeft in het zwemgedeelte een diepte meestal van 1,20 - 2 m, steile wanden en een dicht beplant ondiep gedeelte, het zogenaamde regeneratiegebied. Hoe groter de regeneratiezone in verhouding tot het zwemgedeelte wordt gemaakt, des te groter is de zelfreinigende kracht van de vijver.

Nu ook folie verkrijgbaar in kleur ( antraciet, olijfgroen, grijs )

Een zwemvijver stelt duidelijk andere eisen aan een filterinstallatie in vergelijking met een traditioneel zwembad waar je met chloor werkt. 
Met een goed ontwerp, de juiste aanleg en de beste producten wordt het genieten van een prachtige zwemvijver in uw tuin. 

Wij adviseren u graag en kunnen de complete aanleg van uw zwemvijver verzorgen, van graafwerkzaamheden tot filterinstallatie. Wij maken gebruik van uitsluitend topmerken!

Fonteintechniek: in veel soorten, maten en creaties

Fonteintechniek vindt zijn weg in de grotere waterpartijen zoals stadsparken, golfbanen, bedrijf- kantoorgebouwen, kunstwerken etc.

Water in beweging is water op zijn mooist! 

Hiervoor gebruiken wij natuurlijk de professionele pompen lijn van Oase. 
Met dit Duitse topmerk groeide voor Nijk-Speet ook de expertise op het gebied van vijvers en worden voor overheden (gemeentes), bedrijven en particulieren grote waterpartijen gerealiseerd. 
Naast de schoonheid, kent de fontein ook vele praktische voordelen. Het water word in beweging gehouden en hierdoor enorm verrijkt met zuurstof.
Hierdoor zal gasuitwisseling plaatsvinden, en zullen vissen en planten zich beter voelen. 

Alles om een fonteininstallatie perfect te laten werken hebben wij in huis, zoals automatische waterniveau-regeling, windonderbrekers, automatische schakelkasten, een groot scala aan sproei-beelden, overstorten, verlichting etc. 

Wij adviseren u graag!