Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

Bel 0412-623836

Mail onze klantenservice

Veelgestelde vragen

Groen water, wat nu?
Wanneer het vijverwater groen kleurt dan word dit veroorzaakt door de groene zweefalg. 
De groene zweefalg gedijt goed wanneer er veel zonlicht aanwezig is of als het water veel voedingsstoffen bevat. Vaak is het een combinatie van beiden. 

De oplossing!

Voor wat betreft de bestrijding van de zweefalg zijn er meerdere mogelijkheden. Wanneer er geen gebruik word gemaakt van filters of andere vorm van waterzuivering dan is de meest doeltreffende methode om de waterkwaliteit te verbeteren. Dit kan gebeuren door bacterien toe te voegen of mineralen die de waterkwaliteit dermate verbeterd dat de zweefalg geen kans meer heeft zich te vermeerderen. 
Naar: Vijveronderhoud en reiniging

Een meer moderne en inmiddels bewezen toepassing is het gebruik maken van een U.V lamp. Deze zal in combintatie met uw filter alle zweefalg verwijderen. Laat u door onze verkopers informeren over de mogelijkheden! 
Naar: Vijver UVC

Draadalg, wat nu?

Een veel voorkomend probleem bij vijvers is draadalg. Feitelijk gezien geeft de draadalg in de vijver aan dat de stikstofkringloop in uw vijver prima verloopt. Dit is dan ook de reden dat vijvers die goed zijn uitgerust met filtering vaak last hebben van draadalg. De afvalstoffen die ontstaan bij een functionerend filter zijn nitraat en stikstof. Wanneer deze 2 stoffen in de goede verhouding in het water aanwezig zijn gedijt de draadalg erg goed. 

De oplossing!
Er is een mogelijkheid om het fosfaat uit het water te verwijderen, hierdoor ontstaat er een onbalans in de verhouding tussen het nitraat en fosfaat en de draadalg zal hierdoor spoedig verdwijnen. Oase Phosless is het enige product wat deze unieke eigenschappen heeft. 
Daarnaast is er ook een mogelijkheid om de draadalg te bestrijden met een millieuvriendelijk middel waardoor de draadalg oplost. Dit middel is vriendelijk voor vissen en planten. het pakt alleen de draadalg aan, vandaar de naam:
 Algo Direct


Mijn vissen schuren en/of springen! Wat nu?
Schuren en springen bij vissen kan meerdere oorzaken hebben. In het voorjaar bij de eerste lentezon warmt het water snel op. Hierdoor komt de bloedsomloop van de vis zeer sterk op gang en dit veroorzaakt dan ook dat uw vissen erg actief kunnen worden. Ze kunnen door dit actieve gedrag gaan springen.
 
Wanneer er een waterverversing plaatsvind (voor onderhoud, regenbui) dan word het zuurstofpeil in de vijver tijdelijk hoger. Hierdoor kunnen uw vissen heel gemakkelijk zuurstof opnemen en kunnen ze erg actief worden en dit verklaart hun springgedrag.
 
Wanneer de vijver ververst of bijgevuld word met leidingwater met een hoge hardheid dan kunnen uw vissen tijdelijk wat gaan schuren. Door het hoge gehalte aan mineraalzouten word de slijmhuid (die alle vissen dragen als 2e huid) dikker en de vis wil deze dan van zich af schuren om zodoende een nieuwe dunne slijmhuid aan te maken. 

Wanneer steuren uw vijver bevolken dan kunnen deze vissen erg actief worden wanneer er onweer dreigt. Steuren zijn vissen die enorm veel zuurstof vragen en nemen dan ook luchtdrukverschillen in de buitenlucht heel goed waar. Bij een dreigende onweersbui of benauwd zomers weer daalt het zuurstofgehalte in de buitenlucht. Wanneer u zuurstof aan de vijver toedient met een luchtpomp dan zal deze buitenlucht via de luchtpomp de vijver in gepompt worden. ook deze lucht bevat dus erg weinig zuurstof en zal zijn werking niet volledig goed doen. Raadzaam is het om bij vijvers waarin meerdere steuren rondzwemmen even een kleine waterverversing te realiseren door leidingwater toe te voegen. Leidingwater is vaak erg koud en bevat erg veel zuurstof. Wanneer de vijver niet standaard is uitgerust met een luchtpomp en u wilt toch steuren gaan houden, dan moet u wellicht toch overwegen om een dergelijke luchtpomp te installeren.