AL MEER DAN 40 JAAR SPECIALIST OP HET GEBIED VAN POMPEN, BEREGENING, VIJVER- EN FONTEINTECHNIEK!
Zowel industrie, hovenier als particulier vinden er een vertrouwd adres voor advies op maat, hoogstpersoonlijke service en uiteraard het aanbod van de beste producten en merken.
Of het nu gaat om pompinstallatie, beregening, vijver- en fonteintechniek, zwembad of waterbehandeling:
Nijk-Speet in Oss heeft alles in huis om te zorgen dat uw toepassing met water een succes wordt. 

Neem contact op met onze experts of breng een bezoek aan de Floraliastraat 48 te Oss.

                                * verkoop * aanleg * onderhoud * reparatiedienst

DSC_0832.JPG


Geschiedenis:
Ons bedrijf is begin jaren '60 van de vorige eeuw opgericht door Roel Nijk, onze vader en schoonvader. Vanuit Friesland kwam hij (op de motor!) naar het zuiden van het land om baaltjes touw te leveren aan loonwerkers. Na een paar jaar is hij voor zichzelf begonnen onder de naam Roel Nijk Touwhandel, waarbij hij zich grotendeels richtte op de landbouw. Later werd het programma uitgebreid met landbouwfolie, olie, gereedschap en Herder maaikorven en onderdelen. 

In 1975, een zeer droge zomer, ontstond een enorme vraag naar waterpompen. Roel Nijk breidde zijn productaanbod uit en bood zijn klanten direct een oplossing door verkoop en levering van pompen en complete installaties. In 1978 is Geert Speet bij zijn schoonvader in dienst gekomen. Het assortiment werd steeds uitgebreider en Nijk Speet werd voor veel bedrijven, hoveniers en particulieren een vaste leverancier en vertrouwde naam. In 1990 werd het bedrijf overgenomen door de huidige eigenaren Geert en Aly Speet, waarbij ook de bedrijfsnaam werd aangepast naar Nijk-Speet BV. De toenemende specialisatie op het gebied van vijvers, fonteinen en toebehoren resulteerde ook in het verkrijgen van het dealerschap van het bekende merk Oase. Met dit Duitse topmerk groeide voor Nijk-Speet ook de expertise op het gebied van vijvers en worden voor overheden (gemeentes), bedrijven en particulieren grote waterpartijen gerealiseerd.