Oase vijverfilter schoonmaken

Onbezorgd genieten van een vijver met helder water en gezonde vissen is het van belang dat het filter de Oase vijverpompen goed zijn werk kan doen. Hier hoort goed onderhoud dus ook bij. Tijdens de onderhoudsbeurt moeten de sponzen vervangen worden. Als u de vijverfilter één keer in het jaar schoonmaakt, blijft het filter optimaal werken en kunt u blijven genieten van een gezonde en heldere vijver. Na de herfst is het beste moment om de vijverfilter schoon te maken omdat in deze tijd het meeste vuil in de vijver belandt.

Hoe maakt u de Oase vijverfilter schoon?

In de vijver komt veel vuil zoals bladeren, uitwerpselen, voedselresten en aarde. Het vuil komt terecht in het eerste gedeelte van de filter. Dit gedeelte dient u regelmatig schoon te maken. Haal zoveel mogelijk delen van het filter los en maak deze schoon met water.

In het tweede gedeelte van de vijverfilter zitten de goede bacteriën die belangrijk zijn voor de biologische vijverfilter. Deze bacteriën breken de afvalstoffen van de vissen af. Het is van belang om dit gedeelte niet grondig schoon te maken maar alleen even het vuil ervan af te spoelen.

Wij maken het schoonmaken van de Oase vijverfilter u graag zo gemakkelijk mogelijk. Naast onze onderhoudsservice bieden wij ook verschillende onderhoudsmiddelen aan waarmee u uw vijver netjes en gezond kunt houden.

Hulp nodig?

Komt u er niet uit of heeft u er geen tijd voor? Onze experts onderhouden uw vijver en de vijverfilter graag. Of het nou gaat om een pompinstallatie, beregening, filtersysteem voor uw vijver of zwemvijver, zwembad of fontein, bel ons gerust voor het maken van een afspraak.

Waarom kiest u voor Nijk-Speet?

Nijk-Speet beschikt over meer dan 40 jaar ervaring en wij hebben de volgende kwalificatie toebedeeld gekregen van Oase:

Vijveraanleg: Deze handelaar kan u met raad en daad bijstaan bij het zoeken naar de juiste oplossing voor uw vijverwensen.

Compleet assortiment: Deze handelaar volgt het complete OASE assortiment. Bij hem vindt u alles van OASE onder één dak.

Reparatiedienst & service afdeling: Deze handelaar heeft een eigen reparatiedienst en kan u voor tal van herstellingen reeds ter plaatse verder helpen. De eigen service afdeling helpt u graag verder.

Onderdelen: Bij deze handelaar kunt u terecht voor de aanschaf van de meest verkochte/gevraagde onderdelen.

Visverzorging: Deze handelaar is een expert op het vlak van visverzorging. Bij hem kan u terecht voor advies en aanschaf van visverzorgingsproducten.

Zwemvijvers: Deze handelaar is een expert op het vlak van zwemvijveraanleg. Hij adviseert u graag i.v.m. de materiaalkeuze en/of kan instaan voor de aanleg/onderhoud van uw zwemvijver.

Groothandel: Deze handelaar koopt bij OASE grote partijen goederen om deze in kleine hoeveelheden en aantallen te verdelen en door te verkopen aan de detailhandel en grootverbruikers.

Easy Garden Control (EGC)

Aqua Activ Partner

Neem contact met ons op, wij beantwoorden graag al uw vragen over het schoonmaken van de Oase vijverfilter.